Drie zusjes in mogulfinale: "Ieder voor zich"

za 08/02/2014 - 14:23 Hannah Kearney uit de Verenigde Staten is vanavond de topfavoriete in de finale van de moguls voor vrouwen, maar de drie zusjes Dufour-Lapointe trekken minstens evenveel aandacht. Maxime is 24, Chloé 22 en Justine 19. De jongste twee maken kans op het podium.

Chloé en Justine eindigden in de kwalificaties van donderdag achter Kearney. Kearney won 21 van de 29 mogulcompetities sinds Vancouver. Drie keer kon Justine Dufour-Lapointe haar van de zege houden.

AP

In de aanloop naar de finale willen de zussen niet reageren, maar begin deze week liepen de emoties hoog op. "Dat we met ons drieën het Canadese team haalden vervulde ons van trots en opwinding", zei Maxime (foto).

"Maar nu we in Sotsji zijn, is de rust weergekeerd. Ieder van ons focust op zijn eigen wedstrijd. We kwamen samen naar hier, maar we skiën voor onszelf."

Het is van Squaw Valley 1960 geleden dat er nog eens drie zusjes in dezelfde finale zaten: Thérèse, Annemarie en Marguerite Leduc uit Frankrijk deden toen mee in de slalom van het alpijns skieën.

Concurrentie van drie Nieuw-Zeelandse broers

De zusjes Dufour-Lapointe zijn niet alleen in Sotsji. Nieuw-Zeeland pakt uit met drie broers: Jossi (23), Byron (21) en Beau-James (18) doen ook mee aan het freestyle skiën. Met vader Bruce als coach. In 2018 willen ze trouwens het record: Jackson (15) gaat dezelfde weg op als zijn broers.