Zwaargewichten vechten verbaal robbertje voor titelkamp: "Ik, bang? Ik maak je kapot!"

vr 03/11/2017 - 11:58 Deontay Wilder en Bermane Stiverne vechten zaterdag in New York om de wereldtitel in de WBC-bond. Vooral die laatste liet zich op de persconferentie vooraf gelden.

De legendarische bokspromotor Don King schaart zich voor deze gelegenheid in het kamp van uitdager Berman Stiverne. Hij zette de toon op de persconferentie. "Dit wordt een even grote shock als de verkiezing van Donald Trump. Tegen alle verwachtingen in werd die president."

Als ik je moet doden om de titel te winnen, dan doe ik dat ook. En ik zal de ring met de glimlach verlaten.
Bermane Stiverne

Hierna begon Stiverne, die is geboren in Haïti, aan zijn show. "Hij heeft gezegd dat hij voor mijn leven vreest. Jij vreest voor míjn leven? Ik heb die vrees niet voor jouw leven, want ik maak je kapot. Als ik je moet doden om de titel te winnen, dan doe ik dat ook. En ik zal de ring met de glimlach verlaten."

Stiverne verloor 2 jaar geleden al eens van Wilder, zijn 2e nederlaag uit zijn carrière. Hij hield het wel als enige ooit de hele kamp uit tegen Wilder. "Maar je had geluk dat ik toen uitgleed. Morgen zal er niemand uitglijden. Ik beloof dat ik voor de 2e keer kampioen zal worden. Niemand zal mij kunnen afstoppen."

Ondanks de grootspraak van Stiverne is titelhouder Wilder wel de torenhoge favoriet. Als hij wint, verwacht iedereen een ultieme confrontatie met de Brit Anthony Joshua, de wereldkampioen in de andere belangrijke boksbonden.

"Ik wil de wereld bewijzen dat ik de beste ben. Hij is de enige die de "Alabama Slamma" heeft overleefd. Als ik hem kan neerleggen, kan geen enkele bokser meer zeggen dat hij mij heeft overleefd."

Het woordenspel tussen Wilder en Stiverne:

VRT ???media.video.type.mz_vod???