Mayweather: "Wil tegen McGregor vechten, maar wel voor 100 miljoen dollar"

wo 11/01/2017 - 19:56 Floyd Mayweather overweegt om terug te keren uit zijn pensioen om te boksen tegen Conor McGregor, de razend populaire kooivechter uit Ierland. McGregor had na zijn laatste overwinning Mayweather uitgedaagd en die is bereid voor veel geld de (boks)handschoen op te nemen.

Conor McGregor is de grootste kampioen in de UFC, de belangrijkste organisatie van Mixed Martial Arts (MMA). Met zijn wilde stijl, scherpe tong en exuberante gedrag wordt hij vaak vergeleken met Floyd Mayweather.

Eigenlijk heb ik het niet nodig om tegen hem te vechten. Ik heb mijn sport jarenlang gedomineerd, McGregor maakt nog maar een paar jaar naam.
Floyd Mayweather

Net als Mayweather pocht hij immers graag met zijn rijkdom. En net als Mayweather is hij de onbedreigde koning in zijn sport.

Mayweather zelf stopte in september 2015 al als ongeslagen wereldkampioen in de bokssport. Maar op zijn 39e overweegt hij om uit zijn pensioen te komen om McGregor eens een lesje te leren.

"Eigenlijk heb ik het niet nodig om tegen hem te vechten", zegt de 39-jarige Amerikaan aan ESPN. "Ik heb jarenlang mijn sport gedomineerd, zoals niemand mij ooit voordeed. McGregor heeft nog maar een paar jaar naam gemaakt."

"Maar ik ben een zakenman en uit economisch oogpunt is het wel een goed idee om tegen hem te vechten. Maar dan moeten ze me wel 100 miljoen dollar geven."

"We willen hem 15 miljoen geven en een deel van de tv-rechten"

Mayweather geeft toe dat hij de entourage van McGregor al benaderd heeft. "We zijn bereid om hem 15 miljoen dollar te geven en een deel van de tv-rechten. Maar we moeten zelf de bovenhand hebben in de onderhandelingen. Waarom zou je 20 à 30 miljoen eisen als je nog niet eens gevochten hebt voor 8 à 9 miljoen dollar", zegt "zakenman" Mayweather.

Conor McGregor weet nu al hoe het gevecht zal eindigen

Call me C.J Watson! www.macmojiapp.com

Een foto die is geplaatst door Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) op