Topduo's maken hun favorietenrol waar op het BK beachvolleybal

zo 13/08/2017 - 20:32 Dries Koekelkoren en Tom Van Walle zijn voor het 4e jaar op een rij Belgisch kampioen beachvolleybal geworden. Bij de vrouwen won het duo Mouha/Gielen.

De Kortrijkse broers Lander en Louis Vandecaveye waren de tegenstanders van Dries Koekelkoren en Tom Van Walle in de finale. Een walk-over van de nummer 9 van het voorbije WK werd het in de eerste set niet.

De broers Vandecaveye hielden - geholpen door het publiek - lange tijd gelijke tred. Maar uiteindelijk kwam de klasse van het profduo toch bovendrijven: 21-18.

In de tweede set  was er minder spanning. Koekelkoren/Van Walle namen meteen een ruime voorsprong en hielden die in handen. Sinds 2014 zijn ze zo ongeslagen op het Belgisch kampioenschap. In 2009 werd het duo ook al eens kampioen.

Ook bij de vrouwen was het een 2-0-overwinning voor Liesbeth Mouha en Katrien Gielen. Het zilver was voor het duo Catry-Vandesteene.

Van Walle: "Je moet het toch maar elke keer doen"

"Het is leuk om te winnen, we moeten het elk jaar bewijzen en dat is niet zo makkelijk als het lijkt", zegt Tom Van Walle. "Dit is het hoogtepunt van ons Belgische seizoen, maar de nadruk ligt voor ons tegenwoordig toch vooral op de internationale toernooien."