Van Walle: "Eigenlijk mikten we helemaal niet op Rio"

ma 23/05/2016 - 08:59 Dries Koekelkoren en Tom van Walle maken nog steeds kans op een ticket voor de Olympische Spelen in Rio, "het mekka van het beachvolleybal". "Als we ons beste niveau halen, denk ik dat we een goede kans maken", denkt Koekelkoren.

Als voorbereiding op de Spelen wonnen Koekelkoren en van Walle gisteren in Hechtel-Eksel een manche van het Belgisch kampioenschap.

In principe was Rio helemaal ons doel niet. We mikten eerder op 2020. Maar nu krijgen we de kans en dan gaan we er uiteraard vol voor.
Tom van Walle

"Ik heb dit seizoen al gespeeld op Copacabana. En dat is wel een verschil met Hechtel-Eksel", kon Koekelkoren de lach maar net onderdrukken.

"Copacabana is echt het mekka van het beachvolleybal. Je vindt er een strand met honderd beachvolleybalvelden. Je voelt aan de supporters dat de sport daar echt leeft. Er hangt een echte samba-ambiance. Dat is echte promotie voor onze sport."

Maar op die Spelen geraken is niet eenvoudig. "Toch geloof ik erin", aldus Koekelkoren. "Als we ons beste niveau halen, wat we dit jaar al hebben gedaan, denk ik wel dat we een goede kans maken."

Koekelkorens makker Tom van Walle blijft iets meer op de vlakte. "Vorig jaar gaf ik ons vijf procent kans en nu nog altijd eigenlijk. Maar dat is genoeg om er vol voor te gaan! In principe was Rio helemaal ons doel niet. We mikten eerder op 2020. Maar nu krijgen we de kans en dan gaan we er uiteraard vol voor. Het is leuk dat we nog steeds in de running zijn voor een ticket."

In juni twee kansen op kwalificatie

In een drukke maand juni hebben Koekelkoren en van Walle twee kansen om een ticket voor Rio te bemachtigen. Eerst is er het EK in het Zwitserse Biel en nadien volgt de Continental Cup in het Noorse Stavanger. Op beide toernooien is één olympisch ticket te verdienen.

"Het voordeel aan het toernooi in Stavanger is dat de ploegen die dan al geplaatst zijn voor de Spelen daar niet meer deelnemen. Je krijgt tegenstanders uit de subtop en daar leunen wij ook tegen aan", legt Koelkelkoren uit.

De reportage over het beachvolleyduo in Sportweekend:

VRT ???media.video.type.mz_vod???