Katrien Aerts: "Ga voor top 8 in Sotsji"

wo 16/10/2013 - 14:58 Katrien Aerts en Aude Aguilaniu zijn twee Belgische skiesters die al zo goed als zeker naar Sotsji mogen. Bij Sporza blikken ze vooruit op de Winterspelen. Ze hopen allebei op een plaats in de top acht.

Katrien Aerts Aude Aguilaniu

Freestyleskiester Katrien Aerts zal België vertegenwoordigen in de halfpipe, al moet ze wel nog voldoen aan de IOC-norm. "Maar dat is een formaliteit", vertelt Aerts aan Sporza.

katrienaerts.be

"Ik moet in de top 24 staan van de wereldranglijst. Momenteel ben ik zevende. Er moet dus al heel veel gebeuren opdat ik die doelstelling niet zou halen. Ik heb mijn ticket voor Sotsji dus al beet."

"Zo kan ik in de aanloop naar de Spelen zonder stress deelnemen aan drie wereldbekermanches. Ik zal die WB-wedstrijden gebruiken om mijn run voor Sotsji al uit te testen. Ik ga voluit voor de top 8. Als alles goed verloopt, moet dat lukken. Het podium halen wordt moeilijk, maar ik denk er wel aan."

"Ik heb in elk geval een heel goeie voorbereiding op het seizoen gehad. Ik heb 1,5 maand getraind in Nieuw-Zeeland, waar ik ook deelnam aan de eerste WB-manche. Ik werd vierde, een mooi resultaat om mee te starten, ook al ontbraken er enkele meisjes."

"De slopestyle? Die discipline laat ik links liggen. Ik zou er ook nog de IOC-norm moeten halen. Ik zet voor de Spelen alles op de halfpipe om zo tot een beter resultaat te komen."

Katrien Aerts in actie in Nieuw-Zeeland:

Aude Aguilaniu: "Medaille zit in mijn achterhoofd"

In de spectaculaire skicross voldeed Aude Aguilaniu aan de BOIC-norm door twee keer de top 12 te halen in een Wereldbekermanche. In december 2012 liep Aguilaniu wel een zware knieblessure op.

audeaguilaniu.com

"Maar vandaag gaat het al veel beter met mij, mijn knie is al goed hersteld", zegt Aguilaniu aan Sporza. "Ik heb in de zomer hard gewerkt. Begin september heb ik weer geskied en dat is heel goed verlopen. Ik had wel een beetje pijn, maar mijn knie heeft wel goed gereageerd. Ik ben tevreden."

"Ik heb nog tijd om me verder voor te bereiden. Ik blijf hard werken om weer mijn oude niveau te halen en om mijn spieren opnieuw sterk te maken voor de competitie."

"Mijn ambities voor Sotsji? Als ik nu zeg dat ik voor een medaille ga, zou dat een beetje pretentieus zijn. Ik mis wat ervaring. Ik heb ook nog niet veel geskied, dus ik mis competitieritme. Top 8 zou mooi zijn, al zit een medaille toch in mijn achterhoofd."