Aerts en De Buck veroveren Belgische titels

vr 18/04/2014 - 20:56 De voorbije week vond in Les Deux Alpes het Belgisch kampioenschap snowboard en freestyleskiën plaats. Katrien Aerts veroverde het goud in het freestyle skiën, bij de mannen viel die eer te beurt aan Timo De Bondt. In het snowboarden waren de titels voor Sebbe De Buck en Loranne Smans.

"Het BK is super verlopen", vertelt Katrien Aerts. "Het was de hele week mooi weer en alle events konden doorgaan. Voor mij was het ook erg succesvol met overwinningen in de Halfpipe, Slopestyle en Big Air."

GlobEvents

"Ik ben zeer tevreden, maar had vooraf toch wat stress. Dit jaar heb ik me, door de Winterspelen, enkel op de Halfpipe geconcentreerd. Ik voelde me wat minder in vorm op de andere disciplines, maar ik heb gewonnen. Dat is het voornaamste."

"Het was een speciaal jaar met de Spelen. Je leeft er lang naar toe en toen het voorbij was, viel er een grote druk weg. Maar ik ben me daarna blijven amuseren op de ski's. Ik heb nog niet veel stil gezeten, maar het is nu misschien tijd voor vakantie."

"Of ik er bij de volgende Spelen nog bij zal zijn? Neen, ik denk dat dat niet meer voor mij zal zijn. Op het WK volgend jaar wil ik er wel bij zijn. Maar ik geef de fakkel door aan de jeugd. Er is zeker talent in België."

Ook Sebbe De Buck toonde zich heel tevreden over het BK. "Het is altijd leuk om hier terug te zijn. We waren hier met een grote groep en konden onze mooiste runs laten zien. Er was veel sfeer."

Mannen:

 • Snowboard:
 1. Sebbe De Buck
 2. Kevin Bronckaers
 3. Stef Vandeweyer
 • Freestyle ski:
 1. Timo De Bondt
 2. Nicolas Elshout
 3. Dries Lemmens

Vrouwen:

 • Snowboard:
 1. Loranne Smans
 2. Julie Ectors
 3. Céline Glachant
 • Freestyle ski:
 1. Katrien Aerts
 2. Roselien Swagten
 3. Celine Van Ballart

Beelden van het BK Slopestyle

VRT vod

Beelden van het BK Halfpipe

VRT vod

Beelden van het BK Boardercross

VRT vod