Groen water vervangen voor synchroonzwemsters

zo 14/08/2016 - 19:59 Voor aanvang van het synchroonzwemmen is het groene water in het openluchtzwembad vervangen. Het groene water van het duikbad werd dan weer niet vervangen.

De organisatie van de Spelen krijgt al dagenlang kritiek te verwerken voor het groene water waar de schoonduikers in moeten springen. In het grote bad in hetzelfde stadion kloegen de waterpoloërs dan weer over teveel chloor in het water.

In dat hoofdzwembad gaat vandaag het synchroonzwemmen van start en omdat het water ook nog eens troebel was geworden, heeft de organisatie beslist het water te vervangen. Op elf uur tijd was het bad helemaal leeggepompt en opnieuw gevuld met helder water.

Het waterpolo wordt nu, zoals gepland, verhuisd naar het Aquatics Stadium, waar de zwemcompetitie is afgelopen. De schoonduikers krijgen geen nieuw water. De situatie daarvan zou steeds beter worden. De Internationale Zwembond schreef de kleurverandering toe aan een onevenwicht in de chemische balans. Pogingen om de situatie op te lossen, werden bemoeilijkt door de hevige regenval.