Boogschutter Ramaekers: "Mik op plaats in top 16"

wo 27/07/2016 - 15:18 Met de 21-jarige Robin Ramaekers heeft ons land op de Olympische Spelen ook een boogschutter. Stiekem droomt hij van een plaats in de top acht. "Maar het doel is een plek in de top 16", vertelt hij.

Robin Ramaekers is een beloftevolle atleet. In 2013 kroonde hij zich tot wereldkampioen bij de junioren. Vorig jaar werd hij negende op de Europese Spelen in Bakoe. Wat verwacht hij van zijn eerste deelname aan de Olympische Spelen?

"Ik heb een plaats in de top 16 vooropgesteld, maar wie weet kan ik wel de top 8 halen. Die eliminaties zijn altijd een momentopname. Je kunt nog zo goed schieten, als iemand anders nét iets beter doet, is het afgelopen. De vorm van de dag bepaalt veel", zegt hij.

Ramaekers is sinds kort afgestudeerd als ingenieur. "Vooral het laatste jaar was het moeilijk om mijn opleiding te combineren met topsport. Sinds een maand ben ik afgestudeerd en heb ik me volledig kunnen richten op mijn sport. Ik heb geen schoolstress meer en trek met een goed gevoel naar Rio."

"Ik heb me niet anders voorbereid dan bij andere toernooien. Het aantal trainingen is wel iets opgeschroefd, maar ook niet te veel om blessures te vermijden. Ik hoop dat ik goed kan presteren in Rio. De Olympische Spelen zullen uitwijzen of ik topsporter kan blijven of werk zal moeten zoeken."

"Boogschieten is een kleine sport, maar stilaan komt ze meer van de grond. Als ik het goed doe in Rio, kan ik misschien de interesse in onze sport aanwakkeren en zetten meer mensen misschien de stap naar het boogschieten."