VIDEO: Vervoort verovert zilver: "Wou afsluiten met medaille"

za 10/09/2016 - 16:10 Update: za 10/09/2016 - 17:51 Marieke Vervoort heeft een zilveren medaille behaald op de 400 meter op de Paralympische Spelen. De Belgische rolstoelatlete moest enkel een Canadese voorlaten. "Ik had van in het begin gezegd: goud, zilver of brons, dat maakt me niet uit. Als ik maar op het podium sta.

In Londen veroverde Marieke Vervoort goud op de 100 meter en zilver op de 200 meter, maar in Rio neemt "The Beast from Diest" aan de 100 en 400 meter deel. Op dat laatste nummer is ze de wereldrecordhoudster.

Vervoort, die door de ernst van haar aandoening wellicht bezig is aan haar laatste grote sportieve afspraak, ging meteen goed van start, maar de Canadese Michelle Stilwell reed steeds verder van haar weg.

In een spannende strijd om het zilver hield Vervoort de Amerikaanse Kerry Morgan net af.

Uitslag 400 meter T52

01. Michelle Stilwell (Can) - 1'05"43
02. Marieke Vervoort - 1'07"62
03. Kerry Morgan (VS) - 1'08"31

Vervoort: "Verschrikkelijke pijn de afgelopen dagen"

"Ik ben supercontent", toonde Marieke Vervoort na de finish een kamerbrede glimlach. "Ik had van in het begin gezegd: goud, zilver of brons, dat maakt me niet uit. Als ik maar op het podium sta."

Toen ik daarnet op de bus stapte heb ik nog een morfinepilletje genomen, omdat ik zo verschrikkelijk afzag.

"Ik ben de voorbije dagen zo ziek geweest. Eergisteren heb ik maar één uur geslapen. Ik heb de hele nacht verschrikkelijke pijn gehad."

"Toen ik daarnet op de bus stapte heb ik ook nog een morfinepilletje genomen, omdat ik zo verschrikkelijk afzag. Maar toen ik het stadion binnenkwam had ik een fantastisch gevoel. Ik hoorde verschillende keren "Komaan, Marieke!"."

"Bij de start was ik een beetje bang, maar ik heb de anderen beetje bij beetje ingehaald. Alleen Michelle Stilwell was iets te ver weg. Ik heb haar achteraf proficiat gewenst, iets wat zij in het omgekeerde geval wellicht niet had gedaan."

"Je moet weten dat de concurrentie in mijn categorie een stabiele aandoening hebben. Zij kunnen normaal slapen, trainen en rusten. Terwijl ik zo vaak in pijn leef. Ik voel dat mijn lichaam aftakelt. Maar het is fantastisch dat ik kan afsluiten met een medaille."

"Zodra ik op dreef ben, ben ik niet te stoppen!"

Marieke Vervoort neemt ook nog deel aan de 100 meter in Brazilië. "Maar dat wordt een moeilijk verhaal, want door mijn verlamming gaat mijn start steeds lastiger. Maar ik ben een diesel: zodra ik op dreef ben, ben ik niet te stoppen!"

Bekijk hier de zilveren race van Marieke Vervoort

???media.video.type.mz_vod???