Valentijn in PyeongChang: Shiffrin, White en 2 Belgen op latten

di 13/02/2018 - 12:18 Op 14 februari gaat de actie in PyeongChang gewoon voort. Skiesters Kim Vanreusel en Marjolein Decroix gaan het beste van zichzelf geven in de slalom. Met Mikaela Shiffrin, Shaun White, Ireen Wüst en Laura Dahlmeier krijgen we ook heel wat sterren te zien.

Twee Belgen hebben 14 februari in hun agenda gezet: Kim Vanreusel en Marjolein Decroix. De twee Belgische skiesters zullen in het Yongpyong Alpine Centre hun beste beentje moeten voorzetten.

De nog altijd maar 22-jarige Mikaela Shiffrin verdedigt haar olympische titel uit Sotsji. De Amerikaanse superster won deze winter al 4 WB-manches, maar in januari was ze het goede ritme kwijt.

Belgen in actie op 14 februari

uur Belg sport discipline uitslag
3.45u Marjolein Decroix alpineskiën slalom run 1 uitgesteld
3.45u Kim Vanreusel alpineskiën slalom run 1 uitgesteld 
6.45u Marjolein Decroix alpineskiën slalom run 2 evt. uitgesteld 
6.45u Kim Vanreusel alpineskiën slalom run 2 evt uitgesteld 
VRT ???media.video.type.mz_vod???

Geen twee zonder drie: White, Wüst en Dahlmeier

Naast de slalom bij de vrouwen zijn er nog enkele finales om naar uit te kijken. Vanaf 2.30u gaat Shaun White op zoek naar zijn derde olympische titel in de halfpipe. En haalt hij de maximumscore?

Twee vrouwen doen ook een gooi naar hun derde medaille in PyeongChang. Ireen Wüst won al goud op de 1.500 meter en zilver op de 3.000 meter en waagt nu haar kans op de 1.000 meter.

Laura Dahlmeier heeft al 2 gouden plakken op haar nachtkastje in het olympisch dorp liggen. De Duitse biatlete won de sprint en de achtervolging en is ook favoriet voor de 15 kilometer individueel. Daarin levert elke schietfout een minuut straftijd op.

Finales op 14 februari

uur sport nummer winnaar link
3.30u snowboard halfpipe (m) Shaun White (VS) verslag 
6.45u alpineskiën slalom (v) uitgesteld  lees meer
9.45u noordse combinatie normale schans Eric Frenzel (Dui) verslag
11u schaatsen 1.000 meter (v) Jorien ter Mors (Ned) verslag
12.05u biatlon 15 km individueel (v) uitgesteld   
13.10u rodelen dubbel Wendl/Arlt (Dui) verslag

Alles wat je moet weten over de noordse combinatie:

Woensdag komen voor het eerst de meerkampers van de Winterspelen in actie met de normale schans in de noordse combinatie. Bekijk hieronder de video en je bent helemaal mee.

VRT ???media.video.type.mz_vod???