13 februari: twee schaatsende Belgen en sterren in de halfpipe

ma 12/02/2018 - 20:58 Dinsdag komen er met Bart Swings en Mathias Vosté slechts twee Belgen in actie in PyeongChang. Maar er is nog heel wat lekkers op de menukaart: twee sterren in de halfpipe, explosieve finales op sneeuw en ijs en een ijshockeyduel tussen de VS en Rusland.

Op 13 februari kunt u voor slechts 2 Belgen supporteren in PyeongChang: Bart Swings en Mathias Vosté schaatsen vanaf 12u Belgische tijd de 1.500 meter. Voor Swings is het zijn tweede nummer in Zuid-Korea, Vosté maakt zijn debuut op de Winterspelen.

Vosté komt in de vijfde rit op het olympische ijs. Zijn tegenstander is de Zuid-Koreaan Joo Hyong-jun. Benieuwd of de 23-jarige Belg zijn persoonlijk record van 1'46"87 kan verbeteren. Swings moet in de tiende rit schaatsen tegen Shani Davis. De Amerikaan pakte op deze afstand zilver in 2006 én 2010.

De strijd om de medailles ligt helemaal open op de 1.500 meter. Denis Joeskov, die al jarenlang deze afstand domineert, is er niet bij in PyeongChang. De Rus kon niet aantonen dat hij dopingvrij is en mag dus niet deelnemen.

Belgen in actie op 13 februari

uur Belg sport discipline uitslag
12u Bart Swings schaatsen 1.500 meter 6e 
12u Mathias Vosté schaatsen 1.500 meter 23e 
VRT ???media.video.type.mz_vod???

Sterren in de halfpipe: Kim en White

Amper twee Belgen, maar heel wat ander lekkers om naar uit te kijken dinsdag. In de halfpipe staat de snowboardfinale van de vrouwen op het programma met de indrukwekkende Amerikaanse Chloe Kim als favoriet.

Enkele uren later mag Shaun White zijn kunsten vertonen in de halfpipe. De "Flying Tomato" werkt dan de kwalificaties af. White plaatste zich voor de Winterspelen met een perfecte score: 100.

Als de wind het toelaat, bikkelen eindelijk de alpineskiërs voor eremetaal. De Oostenrijkse superster Marcel Hirscher probeert dan zijn eerste olympische gouden medaille te bemachtigen.

Rond de middag staan er nog heel wat explosieve finales geprogrammeerd: de 500 meter shorttrack bij de vrouwen en de sprint bij de vrouwen en mannen in het langlaufen. Daarnaast is er ook nog het duel tussen de VS en Rusland (olympische atleten uit Rusland) in het ijshockey voor vrouwen.

Finales op 13 februari

uur sport nummer winnaar link
2u snowboard halfpipe (v) Chloe Kim (VS) verslag
7u alpineskiën combiné (m) Marcel Hirscher (Oos) verslag 
11.30u rodelen run 3 en 4 (v) Natalie Geisenberger (Dui) verslag
12u schaatsen 1.500 (m) Kjeld Nuis (Ned)  verslag
12.05u curling dubbel gemengd Canada  verslag
13.10u shorttrack 500 m (v) Arianna Fontana (Ita)  verslag 
13.25u langlaufen sprint (v) Stina Nilsson (Zwe)  verslag 
13.30u langlaufen sprint (m) Johannes Klaebo (Noo)  verslag 

Wees helemaal mee met snowboard halfpipe:

VRT ???media.video.type.mz_vod???