12 februari: pakt Nederland 3e schaatsgoud en wat kan Kim Vanreusel?

zo 11/02/2018 - 21:00 Met skiester Kim Vanreusel en biatleten Rösch en Claude komen drie Belgen maandag in actie in PyeongChang. Daarnaast is het uitkijken naar Mikaela Shiffrin en de koning van de moguls. We zijn ook benieuwd of Nederland zijn derde schaatstitel kan veroveren.

Met Kim Vanreusel verschijnt maandag de eerste Belgische skiester op de sneeuw van PyeongChang. Vanreusel verschijnt met nummer 51 aan de start van de eerste reeks van de reuzenslalom. De eerste vrouw gaat om 2.15u van start, de tweede reeks start om 5.45u.

De enige andere Belgen die in actie komen in Zuid-Korea zijn de twee biatleten. In de sprint konden Rösch en Claude zich niet doorzetten en dus beginnen ze met een grote achterstand in de achtervolging. Vanaf 13u Belgische tijd proberen ze die goed te maken.

Belgen in actie op 12 februari

uur Belg sport discipline uitslag
2.15u Kim Vanreusel alpineskiën reuzenslalom run 1 (uitgesteld)
5.45u Kim Vanreusel alpineskiën reuzenslalom run 2 (uitgesteld) 
13u Florent Claude biatlon 12,5km achtervolging 57e
13u Michael Rösch biatlon 12,5km achtervolging 23e

Wat moet je weten over alpineskiën?

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Nederland droomt van derde schaatsgoud, Shiffrin is eerste keer aan zet

Maandag worden acht olympische kampioenen gekroond in PyeongChang. Kan Canada zijn leidersplaats in de teamcompetitie van het kunstschaatsen vasthouden en begint het Amerikaanse godenkind Mikaela Shiffrin misschien aan haar gold rush in het alpineskiën.

In het biatlon staan zowel bij de vrouwen als bij de mannen de achtervolging op het programma. Bij de mannen lieten de favorieten zich verrassen in de sprint, kunnen Fourcade en Bø revanche nemen?

In Nederland hopen alle schaatsfans op een nieuwe gouden medaille, maar dan zullen Ireen Wüst en Marrit Leenstra moeten afrekenen met Miho Takagi. De Japanse won dit seizoen alle WB-manches 1.500 meter.

Last but not least probeert Mikaël Kingsbury eindelijk de olympische titel te veroveren op de moguls. De freestyle skiër won zilver in Sotsji en is al meer dan een jaar ongeslagen in de Wereldbeker.

Finales op 12 februari

uur sport nummer winnaar link
3u snowboard slopestyle (v)  Anderson (VS) verslag
4.20u  kunstschaatsen  teamcompetitie  Canada verslag 
5.45u  alpineskiën reuzenslalom (v)  (uitgesteld)  lees meer
11.10u biatlon  10km achtervolging (v)  Dahlmeier (Dui)  verslag
13u  biatlon 12,5km achtervolging (m)  Fourcade (Fra) verslag
13.30u  schaatsen  1.500 meter (v)  Wüst (Ned) verslag
14.10u  freestyle skiën moguls (m)  Kingsbury (Can)  verslag
14.35u  schansspringen  normale schans (v)  Lundby (Noo) verslag
VRT ???media.video.type.mz_vod???