Test vooruitstrevende internettechniek tijdens het kijken naar de Olympische Spelen!

vr 18/05/2012 - 09:57 De VRT presenteert als eerste omroep in de wereld een nieuwe methode voor het uitspelen van video over internet, MPEG DASH.

Hierdoor kunnen de Sporza kijkers genieten van de Olympische Spelen op hun laptop, Android toestel of Apple apparatuur zonder dat hiervoor aangepaste formaten voor nodig zijn. Doe mee en test de nieuwe standaard voor streaming video!

Uniform bestandsformaat

De nieuwe techniek maakt het voor een omroep mogelijk om één enkel bestandsformaat uit te spelen op verschillende typen afspeelapparatuur. Als de standaard breed wordt omarmd door de markt dan zal de ergernis verdwijnen dat video niet wil afspelen op bijvoorbeeld uw tablet.

Aangepaste snelheid

Bovendien wordt de video in deze test zo aangeboden dat de kwaliteit ervan automatisch wordt aanpast aan de snelheid van de beschikbare internetverbinding. Dit levert een betere kijkervaring op, want de video stopt niet meer als de verbinding met internet slechter wordt doordat u al kijkend buiten het bereik van snel mobiel internet komt of dat er iemand in uw netwerk tegelijkertijd een andere video opstart.

Probeer het uit

We bieden de test aan op drie platformen, via de webrowser met Flash, via een app voor Android toestellen.

  • Hier kan je alvast de video testen vanuit een webbrowser. Deze MPEG DASH video speelt af in een Adobe Flash player (je hebt minimum versie 11.3 nodig): 

Deze test is mogelijk gemaakt door de VRT, EBU, Belgacom, Adobe, BuyDRM, CodeShop, Elemental Technologies, Harmonic, Media Excel en Wowza.

Opgelet: Het betreft hier een proefopstelling, het is best mogelijk dat er problemen of moeilijkheden optreden.

Opmerkingen, ervaringen of vragen over de deelnemende bedrijven zijn welkom op: EBU.DASH@gmail.com

Meer informatie over MPEG-DASH: dashpg.com